Mire jó az alpintechnika a favágásnál?

Házak mellett, szűk helyeken, kerítés közelében lévő, veszélyt jelentő magas fákat nem lehet hagyományosan, földről döntéssel eltávolítani. Az alpintechnikával (mászó, biztosító, pozícionáló, tehereresztő eszközök segítségével) döntés nélkül végzett favágás során kis darabokban ejtjük vagy engedjük a földre az ágakat és a törzset, hogy megóvjunk mindent a fa környezetében. Helyszíni szemle vagy emailben küldött képek alapján természetesen jobban be tudjuk határolni a feladatot.

Árainknál döntő tényező:

Fa típusa (fenyő, lombos fa)

Törzsátmérő

Elhelyezkedés

Vezeték a lombkoronában

Fa alatt kerticsap, gázfogadó

Miért érdemes?

Viharkárok megelőzése

A korhadt, elöregedett, vagy túl magasra nőtt fa kidőlése, vagy a messze nyúló ágak mind veszélyt jelenthetnek az építményekre, (kert, tetőszerkezet, terasz) gépkocsikra, vezetékekre és az emberekre is. Azonban nem csak a fa kivágása lehet az egyedüli megoldás. A száraz, veszélyes vagy túlméretes részek eltávolításával, azaz a vitorla felület csökkentésével is nagyságrendeket javíthatunk a fa állékonyságán, komoly viharkárokat előzhetünk meg.

Faápolás

A fák ugyanúgy igénylik és meghálálják a törődést mint kisebb növénytársaik. Az időben végzett szakszerű faápolás szebbé, ellenállóbbá tudja tenni a fát a lombkorona mértékletes ritkításával, a túl hosszú, nehéz ágak szakszerű, (nem csonkolásos) visszavágásával. Helyszíni szemle vagy emailben küldött képek alapján természetesen jobban be tudjuk határolni a feladatot.